Вести

Базар здравља

Предавање на тему Контрацепција и ХПВ вакцинација.

Данас је у ОШ “Карађорђе” у Тополи одржано предавање на тему Контрацепција и ХПВ вакцинација, у присуству 80 ђака ове школе. Директорка и докторка Валентина Пајић, др Миодраг Лукић и смс Ана Станојевић су кроз ова предавања указали на значај информисаности и бриге о репродуктивном здрављу младих.

Психофизички развој и изазов пубертета.

Предавања смо наставили у ОШ у Наталинцима у присуству 70 ученика, родитеља и наставника. Уз предавање и интерактивно учешће причали смо о Психофизичком развоју и изазовима пубертета као болести зависности-алкохолизму. Захваљујеммо се на дивној сарадњи!

Предавање – Епилепсија код деце и Хипогликемија код деце.

У ПУ “Софија Ристић” у Тополи одржана су предавања и трибина на тему Епилепсија код деце и Хипогликемија код деце, за васпитаче ове установе. Предавач је др Душица Лешњак.

Национални дан борбе против дувана.

Поводом обележавања Националног дана борбе против дувана одржали смо предавања у ОШ Доња Шаторња. Указали смо на значај штетности пушења код младих и значај ХПВ вакцинације. Преко 80 ученика је са пажњом саслушала и учествовала у заједничком дружењу.

Вакцинација против ХПВ вируса и Болест зависности – Пушење

У циљу свести о значају и могућности вакцинације против ХПВ вируса, као и превенцији Болести зависности-Пушењу одржали смо предавања у ОШ у Наталинцима ученицима узраста од 5-8 разреда.

Превентивни прегледи

И ове недеље, 19. новембра, у око 170 државних здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи. Грађани ће моћи да измере телесну тежину, одреде степен ухрањености, измере крвни притисак, ниво шећера, гликолизираног хемоглобина као и да провере липидни статус.
Преглед може да се обави без заказивања у пероду од 8 до 16 сати у Дому здравља “Свети Ђорђе” Топола на адреси Булевар Вожда Карађорђа 67.
Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима.
Током овог и претходног месеца организовани су ултразвучни прегледи дојке, ПСА тест, прегледи штитасте жлезде, као и кардиолошки прегледи са контролом нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви.